Domowy piec do pizzy G3 Ferrari G10032 Pizzeria Snack NAPOLETANA.
Elektryczny piec z dwoma kamieniami do pieczenia, umożliwia przygotowywanie w domu ulubionej pizzy która smakuje jak we włoskiej pizzerii. Dwa kamienie (dolny i górny) najlepiej odwzorowują warunki jakie panują w kamiennych piecach do pizzy, gwarantując najlepsze rezultaty pieczenia jakie można osiągnąć w domu. Piec umożliwia wybór temperatury, maksymalnie do 390°C i może być używany zarówno z dwoma kamieniami jak i z jednym, przez co idealnie sprawdzi się nie tylko podczas pieczenia pizzy, ale też różnego rodzaju foccacii, bułeczek, pasztecików a nawet kasztanów jadalnych.
Bardzo wysoka temperatura, taka jak w profesjonalnych piecach do pizzy, pozwala na upieczenie idealnej pizzy - chrupiącej z zewnątrz, z delikatnym ciastem w środku - w zaledwie 5 minut.
Dane techniczne:
-
Piec elektryczny z dwoma kamieniem do wypieku pizzy
-
Idealny do przygotowywania pizzy, foccacii i innych wypieków
-
Możliwość korzystania z pieca z jednym kamieniem lub dwoma (w zależności od pieczonych produktów) - wyjmowany górny kamień
-
Dwa ognioodporne kamienie do wypieku pizzy (każdy ø 31 cm)
-
Dwa stopnie wysokości pieczenia
-
Regulowany termostat, maksymalna temperatura pracy 390°C
-
5-minutowy timer z dźwiękową sygnalizacją zakończenia odliczania czasu
-
Dwa elementy grzejne wykonane ze stali nierdzewnej
-
Lampki kontrolne sygnalizują pracę urządzenia
-
W zestawie dwie drewniane łopatki do wyjmowania pizzy z pieca
-
Moc: 1200 W
-
Wymiary: 34 x 19,5 x 37 cm
-
Waga: 5,9 kg
-
Instrukcja obsługi w języku polskim
-
2 lata gwarancji dystrybutora